Кои сме ние?

„ШЛОС“ ООД  е учредено и регистрирано през юли 2005г. в гр. София.Фирм. дело № 8553 от 2005 год. при СГС,  идент. номер: BG 131458477   и се представлява от Миладин Костадинов Вучев

Фирмата е с дългогодишна  история. За това време с активност и последователност, „ШЛОС“ ООД  заема сериозни позиции в строителния бранш. Дружеството работи с квалифициран и мотивиран персонал, който предлага строителни решения, отговарящи на изискванията на клиента за качество и точност на изпълнение и се стреми да отговори на все по-високите изисквания на разрастващия се строителен пазар в България.

В началото фирма ШЛОС ООД е ориентирана в изпълнение на специализирани дейности по заготовки и монтаж за строителното тенекеджийство, както и дейности по водоотвеждане на сгради. През последните години с натрупания опит, с оборудване на високо технологично ниво, както и с обучение на изпълнителския състав, фирмата започва да предлага цялостно изграждане на покривни конструкции.

Фирмата е вписана в Камара на строителите в България. Сертифицирана е по БДС EN ISO 9001:2008, БДС EN ISO 14001:2005 и BS OHSAS 18001:2007 за управление на качеството, опазване на здравето и околната среда. Също така притежава сертификат буква „Е“ за ремонт и реконструкции на сгради - паметници на културата.

Отговаряйки на изискванията на пазара и прилагайки висок стандарт в контрола на качеството, „ШЛОС“ ООД  предлага на клиентите си, изграждане на все по-популярните нискоенергийни пасивни къщи, дървения скелет на сградната покривна или фасадна конструкция, изпълнена прецизно с импрегниран дървен материал, скрепена със съвременни крепежи и планки, с необходимите топлоизолации, пароизолации и хидроизолации, предвидени по детайла на съответния проект.

Дружеството стопанисва офис с шоурум и високо оборудвана производствена база, находящи се в гр. София, район Лозенец, ул. Йордан Радичков №4.

„ШЛОС“ ООД  предлага богат избор финишни покрития за фасади, покривни конструкции, водоотвеждане и обшивки:  титан-цинк  на фирма VM ZINC Франция/Белгия, мед- София Мед, както и  материал от по-нисък ценови диапазон - ламарина с пластифицирани покрития, а именно – SSAB – Швеция  и  ARVEDI - Италия. Също така, ШЛОС ООД изпълнява покривни конструкции с керемиди керамични, внос от Германия, а от скоро доставя и монтира каменни покривни шисти от Испания, с което се запълва цялата продуктова гама на финишни покривни покрития и така се отговаря на високите изисквания на пазара

Изграждат се метални конструкции и се изработват различни изделия от метал-маркизи, oрнаменти, огради, био камини.

При изграждане на нови модерни технологии по системите за водоотвеждане, ШЛОС ООД предлага широка гама хидроизолации от полимербитумни и битумни изолационни мембрани,  продукти на ICOPAL Group®, BAUDER  и PVC & FRO хидроизолации на фирми като SIKA и BAUDER.

Изборът на метално покритие за един покрив на къща се определя от функцията на сградата,архитектурното внушение и идеята за въздействие и не на последно място от наклоните на скатовете напокрива. Възможните решения в зависимост от комбинацията на тези фактори са няколко. При наклони наскатовете под 16-17° се изпълнява обшивка от стоящ или лежащ двоен фалц или летвена обшивка. Припокривите, изпълнени с обшивка на двоен фалц, има изчистени полета и ненатрапчив рисунък на покрива отуспоредни линии, придаващи съответната визия на покривните скатове или обемни форми. (сн.1 и 1.1)

При наклони на скатовете над 16-17° се изпълняват както гореизброените обшивки, така и по-въздействащите като структура и рисунък шифърни плочки с различна форма: квадратни, правоъгълни, ромбоидни, пчелна пита или боброваопашка. (сн.2) Разходът на материал е,както следва: ламарина при обшивка отдвоен фалц средно около 1.25-1.3 кв. мв 1 кв. м готов покрив в зависимост отширината на отделните скопчаваниполета, т. нар. пътеки. При летвенатаобшивка разходът на материал в единкв. м е 1,56 и нагоре в зависимост отвисочината на летвите и ширината напътеките. В този случай по-ясно сеочертава релефът на покривнотопокритие – ясно обособени вертикалнилинии. (сн. 2)

Покривното покритие с шифърни плочки е най-високата степен в професионалното строително тенекеджийство. При този вид покривни покрития разходът на материал варираот 1,4 до 1,6 кв. м материал в един кв. мготов продукт, в зависимост от форматаи големината на шифърните плочки. (сн.3 и 4) Този разход при избор на по-скъпиматериали като мед или титан цинк значително натоварва инвестиционния ресурс в графа „покрив на сградата”. Но дълготрайността и издръжливостта на горните материали, съотнесени към себестойността им, си струват инвестицията. Горепосочените материали са с гаранция от производителя за медта 50 г., а за титанцинковата ламарина 40 години. Тези материали издържат и на съвременните атмосферни предизвикателства като киселинни дъждове, атмосферно замърсяване и т.н.

Също така, ШЛОС ООД изпълнява покривни конструкции с керемиди керамични, внос от Германия, а от скоро доставя и монтира каменни покривни шисти от Испания, с което се запълва цялата продуктова гама на финишни покривни покрития и така се отговаря на високите изисквания на пазара

Изграждат се метални конструкции и се изработват различни изделия от метал-маркизи, oрнаменти, огради, био камини.

При изграждане на нови модерни технологии по системите за водоотвеждане, ШЛОС ООД предлага широка гама хидроизолации от полимербитумни и битумни изолационни мембрани,  продукти на ICOPAL Group®, BAUDER  и PVC & FRO хидроизолации на фирми като SIKA и BAUDER.

Също така, ШЛОС ООД изпълнява покривни конструкции, като доставя и монтира каменни покривни шисти от CUPA® Испания, с което се запълва цялата продуктова гама на финишни покривни покрития  и така се отговаря на високите изисквания на пазара.

По-значими проекти, по които ШЛОС ООД е работило през последните години:

 1. Национален музей на Българското изобразително изкуство – София
 2. Катедрален храм „СВ.УСПЕНИЕ БОГОРОДИЧНО“ – Варна
 3. Храм ротонда „СВ.Георги“ – София
 4. Струпешки манастир „Св.Пророк Илия“ . Мездра
 5. Българска народна банка, подразделение Плевен: Консервационно -реставрационни и ремонтни работи
 6. Офисен комплекс  „ГАРИТИДЖ“ . София
 7. Централна ЖП гара София - Рехабилитация перонни покрития
 8. Жилищен комплекс от затворен тип “София парк вилас“ – София
 9. Вилно селище „Аклади” – гр. Черноморец
 10. Еднофамилна резиденция – София, кв. Панчарево
 11. Търговски център МОЛ Сердика - София
 12. Бизнес център “Сердика” - София
 13. Ресторанти „HAPPY” – обекти в страната
 14. Хотел „РИУ ХЕЛИОС ПАРАДАЙЗ” - курортен комплекс Св. Влас
 15. Хотели в курортен комплекс „Златни пясъци”
 16. София ТЕХ ПАРК
 17. Лопушански манастир
 18. Жилищто строителство на БИГЛА III ООД
 19. Жилищни комплекси на Линднер България
 20. Жилищни сгради в Австрия и Германия
 21. Католическа катедрала в гр. Видин

......... и  много други

Проект